Лондон ще похарчи 514 млн. долара за усъвършенстване на зенитно-ракетния комплекс

...
Лондон ще похарчи 514 млн. долара за усъвършенстване на зенитно-ракетния комплекс
Коментари Харесай

Великобритания ще похарчи 500 млн. долара за борба с хусите

Лондон ще похарчи 514 млн. долара за рационализиране на зенитно-ракетния комплекс Sea Viper за битка с безпилотни самолети в Червено море.

Това съобщи " Ройтерс ", като се базира на английското министерство на защитата.

Агенцията написа, че системите Sea Viper ще бъдат оборудвани с ракети с нови бойни глави и програмен продукт, които ще им разрешат да отблъскват закани от балистични ракети. Министерството е подписало контракт за рационализация с английското поделение на производителя на ракетни системи MBDA.

Нападенията против кораби в Червено море са се нараснали на фона на войната на Израел с Хамас. В отговор Съединени американски щати оповестиха началото на интернационалната интервенция " Пазител на просперитета " за отбрана на комерсиалните кораби, в която се включва и Англия.

На 10 януари Лондон съобщи, че това е най-голямото нахлуване от страна на хусите в Червено море. Тя беше отблъсната от кораби на Обединеното кралство и Съединени американски щати.

По данни на американските военни са свалени 18 безпилотни самолета, две противокорабни ракети и една балистична противокорабна ракета. В отблъскването на офанзивата са взели участие английският HMS Diamond и четири американски самолетоносача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР